Heb jij iemand in die andere wereld?  Iemand die het leven los moest laten?  Of ervoor heeft gekozen om het leven los te laten?  

Dan zul je tijd nodig hebben om te helen.    Misschien kan het een troost zijn als je er vertrouwen in hebt dat die ander nooit helemaal weg is.  Dat er altijd een verbinding met die ander en tussen jullie blijft.   Liefde vergaat niet, en is groter dan het leven zelf..   

 

Als het verdriet nog vers is, kan de pijn zo groot zijn dat die verbinding niet gevoeld wordt.   Tijd zal de wond nooit helemaal helen, maar door je te uiten, en door tranen te laten zijn,  kan er ook weer ruimte ontstaan om die liefde te voelen die nooit echt weg was.  

 

Afscheid nemen kan wisselende emoties brengen;  verdriet, pijn, frustratie, boosheid maar het kan ook rust brengen als het lijden misschien te groot was.   Ook dat mag er zijn, laat je door niemand zeggen dat jouw emoties er niet mogen zijn...

 

Afscheid nemen kan ook in een andere vorm op je pad komen.

Ook als je bv een baan los moest laten of je bedrijf hebt verloren kun je in een rouwfase terecht komen,  ook dan zul je in een rollercoaster van emoties meedraaien.   En ook die mag je doorleven..